Foie gras

Foie gras

Reteta pentru doua persoane

Foie gras nu este greu de preparat, dar trebuie sa fii atent, in caz contrar, poti obtine o balta de grasime foarte scumpa.


Ingrediente:

  • 300g de ficat devenat sau sase felii de foie gras pretaiat (50g/buc)
  • Sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita de ulei de floarea soarelui
  • 2 linguri se otet balsamic

Preparare:

Timp de preparare 10 min.

Ficatul se taie in felii de 2cm grosime.

Condimentam ficatul cu sare si piper.

Intr-o tigaie incinsa se pune o lingurita de ulei in care se prajesc feliile de foie gras timp de doua minute (un minut pe fiecare parte).

Transferam ficatul pe un prosop de hartie.

Prepararea sosului: Intr-o tigaie punem o lingura de grasime (rezultata din prajirea ficatului) si doua linguri de otet balsamic.

Se fierbe timp de un minut la foc mic.

Serviti foie gras cu sos.